RECEPTEK
Ezt a receptet egy kedves barátnőmtől kaptam. Még nem sütöttem, de már kóstoltam. Nagyon finom...mmmmmmmm
Intelligens krémes
Hozzávalók: 15 dkg margarin, 30 dkg porcukor, 8 tojás, 5 cs vaniliáscukor, 9 púpozott evőkanál liszt, késhegynyi sütőpor, 1 liter tej.
Elkészítése: A margarint habosra keverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk a 8 tojás sárgáját és a vaniliás cukrot. Egyenként adagoljuk a 9 púpozott evőkanál lisztet, amelyben a sütőport elkevertük. Ezután a tejet adjuk hozzá, és óvatosan a tojások keményre felvert habját.
A gáztepsit kizsírozzuk és zsemlemorzsával beszórjuk, ebbe öntjük a tésztát. (A tésztába, vagy annak tetejére mazsolát szórhatunk. Ha belekeverjük, leszáll a tészta aljára, ha a tetejére szórjuk, ott marad.)
Kókuszos süti:
Tészta : 6 tojás fehérjét 30 dkg porcukorral kemény habbá verünk, hozzáadunk 15 dkg kókuszreszeléket és 10 dkg lisztet. Kizsírozott tepsibe sütjük de ne szárítsuk meg nagyon- (ha aranybarna lesz,
akkor jó) kb. 220 C°-on sütöm.
Krém : 6 tojás sárgáját, 10 dkg cukorral, 1 vaníliás pudingporral,5 dl tejjel kikeverünk és fözzük.
20 dkg margarint 10 dkg porcukorral jól kikeverünk és a kihült krémhez keverjük. Tetejét megszórjuk kókuszreszelékkel.
A család jobban szereti, ha tejszínt és csokireszeléket teszek a tetejére. Gyors és finom sütemény kevés liszttel.
Fincsi süti
Ezt a receptet az interneten találtam, nagyon finom...
30 dkg liszt
30 dkg cukor
1 sütőpor
1 van.cukor
ezeket összekeverjük és a felét, ilyen por formában, beleszórjuk egy jó alaposan kivajazott tepsibe.
1/2 kg túró összekeverünk tetszés szerinti cukorral és gyümölccsel. Ezt a "tésztára" szórjuk és beborítjuk a "tészta" másik felével.
erre ráöntünk 2-3 tojásból és 3 dl tejből kevert öntetet.
A tetejét gazdagon megpakoljuk ráma kockácskákkal.Az egészet jó alaposan megszurkáljuk.
Hozzáteszem, hogy alulra mindig egy kicsit kevesebb "tésztát" teszek. 220-250 C°-on sütöm. Ha meggyet tennél bele, akkor egy kevés zsemlemorzsát is szórj a hozzá!
Babapiskóta-torta
6 tojás sárgáját habosra keverjük l0 dkg porcukorral, majd egy másik tálkában 20 dkg vajat keverünk ki, szintén l0 dkg porcukorral. Ehhez adjuk hozzá az elõzõleg kikevert cukros tojást, 1 dl rumot, és ismét habosra keverjük. 2-3 dl tejet egy tálba öntünk, hozzáadunk 1 dl rumot, és ebben hirtelen megforgatunk annyi babapiskótát, amennyivel be tudjuk fedni egy kerek tál alját. Erre kenünk egy réteg krémet, majd szórunk rá annyi darált kekszet (ha mandulás, vagy mogyorós ízû a keksz, még finomabb lesz), hogy a krém nedvességét felszívja. Ismét rumos tejben megforgatott babapiskótából rakunk le egy réteget, majd a krém következik, utána a darált keksz. Ezt így folytatjuk, amíg a hozzávalók el nem fogynak.
Úgy osszuk be az anyagokat, hogy a végén a krémmel a sütemény tetejét és oldalát is jó vastagon be tudjuk kenni. Meghintjük tortadarával, vagy reszelt csokoládéval, kreatívan díszíthetjük rumos meggyel, cukrozott cseresznyével - a lényeg, hogy ne áztassa el a süteményt a tetejére rakott befõtt. 4-5 órára hûtõbe tesszük, de elkészíthetjük a szeletelést megelõzõ napon is, úgy még jobban összeérnek az ízek. Elõfordulhat, hogy a krém állaga kicsit folyós, a hûtõben majd megdermed.
Ez az alaprecept. Én (mivel nem szeretem) kihagyom a rumot. Inkább vaníliával ízesítem. De csak a fantáziád szab határt, hogy milyen ízesítést választasz. A tetejére gyümölcs helyett tejszínhabot is tehetsz. (igazán finom lesz)
A legveszélyesebb sütirecept
5 perces bögrés csokis süti
Tegyük a száraz hozzávalókat a bögrébe és keverjük jól össze. Adjuk hozzá a tojást is és jól keverjük el. Öntsük hozzá a tejet és az olajat (vajat) és ismét keverjük meg. Adjuk hozzá a csokidarabokat (ha használjuk) és a vaníliát és ismét keverjük meg.
Tegyük a bögrét a mikrohullámú sütőbe és kapcsoljuk be 3 percre 1000 watton (magas fokozaton). A sütemény felemelkedik a bögre széléig, de ne aggódjunk! Hagyjuk kissé kihűlni és helyezzük kistányérra.
És miért veszélyes? Mert így csak öt percre leszünk attól, hogy éjjel-nappal csokis sütit együnk! Ki is nyomtatod rögtön, ugye?
Kókusz-kocka
25 dkg cukor, 3 dkg margarin, 1 tojás, 2 evőkanál méz, 5 kanál rum, ezeket kikeverjük, majd 30 dkg liszttel elkevert 1 kávéskanál szódabikarbónát adunk hozzá. Zsírozott, lisztezett tepsiben lassan sütjük, vizes késsel kockákra vágjuk és mázba forgatjuk.
Máz: 20 dkg porcukor, 3 dkg kakaó, 22 dkg margarin, 3 evőkanál tej, ezeket sűrűre főzzük. A kockákat a meleg mázba a kockákat megmártogatjuk, kókuszreszelékbe hempergetjük.
Finom tekercs
40 dkg liszt, 22 dkg margarin, 4 tojás sárgája, ezeket összemorzsoljuk. Kevés tejbe 2-3 dkg élesztőt 2 kanál cukorral felfuttatunk és az előzőleg összemorzsolt liszthez adva, jól kidolgozzuk. (A tészta ne legyen lágy!) Letakarva rövid ideig kelni hagyjuk, közben a 4 tojás fehérjét 30 dkg porcukorral gőz felett kemény habbá verjük és kihűtjük.
A megkelt tésztát 1 cm vastagságúra kinyújtjuk, rákenjük a kihűlt tojáshabot, majd erre 20 dkg darált diót, mogyorót vagy mandulát szórunk és összetekerjük, mint a beiglit. Vizes késsel 1 cm-es szeletekre vágjuk és hézagosan rakjuk a tepsibe, mert sülés közben még kelni fog. A kést minden vágás előtt vizezzük meg!
Hozzávalók:
20 dkg cukor
1 csomag sütőpor
1 tojás
5 dkg kakaó
8 dkg margarin vagy vaj
25 dkg liszt
2-3 dl tej
A hozzávalókat összekeverem és közepes
hőfokon megsütöm. Lekvárral lehet ízesíteni.
Kakaós lepény:
Jó étvágyat! Szerintem egyszerű!
Diós kevert
Hozzávalók: 3 tojás, 20 deka cukor, 5 deka zsír, 2 deci tej, 20 deka liszt, 20 deka darált dió, 1 sütőpor,. a tepsi kikenéséhez zsír és liszt., tetejére porcukor.
Habosra keverjük a tojások sárgáját a cukorral és a zsírral, hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, a tejet, a diót, végül a tjások kemény habbá vert fehérjét. Alaposan kizsírozott, kilisztezett, közepes nagyságú tepsiben megsütjük. Hidegen hosszúkás szeletekre vágjuk, a tálon, porcukorral hintjük meg.
2 tojás sárgáját összekeverünk 12 dkg zsírral, a fehérjét habnak, 4 dkg kakaó, 2 dl tejben áztatni, 10 dkg liszt, 1 sütőpor, 25 dkg cukor.
Elkeverni és tepsibe öntve megsütni.
Bögrés süti
1,5 bögre liszt
1 bögre cukor
1 bögre tej
1 tojás
1 csomag sütőpor
1 cs. Vaníliás cukor
2 citrom héja
Keverjük el a sütőport a liszttel, majd adjuk hozzá a cukrot, citromhéjat, vaníliás cukrot. A tejet keverjük el a tojással, majd öntsük a lisztes keverékre. Egy kisebb tepsit, vagy gyümölcskenyérformát kenjünk ki, majd öntsük bele a csomómentesre kevert tésztát.
Kb. 180-200 fokon sütjük. (2dl. Bögréhez)
Adhatunk hozzá csokidarabot, gyümölcsöt, stb
Habos meggyes pite
Hozzávalók: Vaj 25 dkg, liszt 25 dkg, cukor 2 ek., tojás 3 db, só 1 késh., morzsa 2 ek., meggy 1 kg, vaníliás cukor 10 dkg.
Elkészítése: Vajat, liszttel összedörzsölünk, porcukrot, 3 tojássárgáját, csipet sót tésztának gyúrunk, tepsiben félujjnyi vastagra nyújtjuk, megszórjuk morzsával, cukros, kimagvazott meggyel, és újra morzsával, sütni hagyjuk. Ha kisült, 3 tojás fehérjét kemény habnak felverünk, 15 dkg vaníliás cukorral összekeverve, a kisült tészta tetejére tesszük, újra sütőbe tesszük, és halvány sárgára sütjük. Tálalás előtt forró vízbe mártott késsel kockákra szeljük.
Kakaós keksztekercs / Omnia-tekercs
Hozzávalók: 25 dkg háztartási keksz, 10 dkg porcukor, 10 dkg darált, és egy kevés apróra vágott dió, 1 dl feketekávé, 1 csomag vaníliás cukor, kevés tej.
A krémhez: 10 dkg vaj, 10 dkg porcukor és 2 dkg kakaó.
A darált kekszet az előírt anyagokkal összegyúrjuk, Porcukorral meghintett zsírpapírra kitesszük és négyszög alakúra kinyújtjuk. A töltelékhez való vajat a cukorral és a kakaóval habosra keverjük, ezzel megkenjük, felcsavarjuk, külsejét apróra vágott dióba forgatjuk, és fóliába csomagolva kifagyasztjuk.
Ferde szeletekre vágjuk.
HÓVIHARTORTA
(sütés nélkül)
Hozzávalók egy 26 cm-es tortaformához:
2,4 l vaníliafagylalt
2 dl tejszín
20 dkg csokoládés omlós keksz
5 dkg mazsola
7 dkg szálasra vágott mandula
6 cl kakaólikőr
1 evőkanál porcukor
Elkészítés:
A fagylaltot 10 percig állni hagyjuk szobahőmérsékleten, majd belekeverjük a morzsolt kekszet, a mazsolát, a likőrt és a mandulát. Egy 26 cm-es kapcsos tortaformába simítjuk és 4 órára lefagyasztjuk. Robotgéppel, a legmagasabb fokozaton kemény habbá verjük a tejszínt a porcukorral. A kapcsos peremet eltávolítjuk, a fagylalttorta tetejét és oldalát is bevonjuk tejszínhabbal.
Elkészítési idő: 15 perc
Hűtési idő: 4 óra
Csillagok
Hozzávalók: 28 dkg. vaj vagy zsír, 35 dkg. liszt, 3 tojás sárgaja, 1 citromhéja és leve, 10 dkg, cukor, 1 késhegynyi só, 1 csomag Dr. Oetker-fele sütőpor.
A masszát gyuródeszkán jol átdolgozzuk, csillagformával kiszaggatva közepes tűz mellett megsütjük.
Hozzávalók:
15 dkg csokoládé, 2 evőkanál kakaópor, 2 evőkanál cukor, 2 evőkanál vaj, száraz pehely (Crunchy Nuts vagy Cornflakes)
Elkészítés:
A csokit darabokra törjük és a vajjal vízfürdő felett megolvasztjuk. Belekeverjük a kakaót és a cukrot. A Cornflakes-et kissé összetörjük (nem porrá) és a csokoládéba keverjük. A mennyiségét érzéssel kell megállapítani, hogy fészek legyen belőle. Egy desszertes tálat alufóliával kibélelünk, a masszát egy kanállal belesimítjuk, majd néhány órára hűtőbe tesszük. Amikor alaposan lehűlt, kivesszük a hűtőből, levesszük az alufóliát, egy szalvétára tesszük és megtöltjük kedvünkre való édességekkel. (Mandulaforgácsokat is tehetünk bele).
Hozzávalók:
20 dkg háztartási keksz, 1 dl feketekávé (lefőzve), 3 evőkanál kristálycukor, 12,5 dkg sütőmargarin, 5 dkg durvára vágott dió vagy mazsola, kókusz
Elkészítés:
A kávét a margarinnal és a cukorral felfőzzük. A kekszet darabokra törjük, a tűzről levett szirupba tesszük, majd beleszórjuk a diót vagy mazsolát (ízlés szerint). Egy darab fóliát megszórunk kókuszreszelékkel, és ráhelyezzük a langyos masszát és henger formájúra alakítjuk. Ezután fagyasztóba helyezzük 4-5 órára. Kibontjuk és szeleteljük.
Hozzávalók:
1 doboz Mascarpone (nagy), 6 db háztartási keksz, 25 g vaj, 1 kávéskanál fahéj, 1 evőkanál méz, fél doboz tejföl, fél citrom leve, 1 citrom reszelt héja, 2 teáskanál vaníliás cukor
Elkészítés:
A kekszet porrá turmixoljuk, olyan kistálkába öntjük, amiben majd a tortát tálaljuk. A vajat megolvasszuk, a kekszporhoz adjuk és belekeverjük a mézet és a fahéjat. Gyorsan összedolgozzuk és egy kanállal egyenletesen lenyomkodjuk a tálkára.
A mascarponét összekeverjük a tejföllel, a citromlével, a reszelt citromhéjjal és a vaníliás cukorral. A krémsajtkeveréket a kekszalapra öntjük és 4 órára a hűtőszekrénybe tesszük. (1-2 órán belül a hűtőszekrényben szilárd lesz.) Tálalás előtt a torta tetejét friss gyümölcsökkel vagy lekvárral, gyümölcssziruppal díszítjük.
Hozzávalók:
15 dkg sütőmargarin, 15 dkg porcukor, 1 adag kávé, 1 csomag vaníliás cukor, 2 kanál liszt, 1 csomag csokoládés vagy puncs ízű pudingpor (a csokoládés pudinghoz 2 kanál kakaó, a puncsoshoz 1/2 dl rum vagy rumaroma), 3 dl tej, 1 nagy csomag Albert keksz; a díszítéshez: kókuszreszelék
Elkészítés:
A vajat, a porcukrot, a kávét összemelegítjük. A vaníliás cukrot, a lisztet, a pudingport, a kakaót vagy rumot a tejjel simára keverjük, a kávés masszához öntjük és felfőzzük. Amikor felfőtt, a tűzről lehúzzuk, a kekszeket egyesével megkenjük a masszával, és egymáshoz ragasztjuk. A kekszrudat a pudingos masszával kívülről is megkenjük, és kókuszreszelékkel bevonjuk. Hűtőben dermedni hagyjuk, majd ferdén felszeleteljük.
(Ha kakaós Albert kekszet veszünk, vaníliás vagy puncs ízű pudingporból készíthetjük el a krémet, és még 1 csomag vaníliás cukrot is adhatunk hozzá.)
Hozzávalók:
40 db babapiskóta, 2 dl pezsgő, 5 dkg porcukor; a pezsgőkrémhez: 5 dl tejszín, 2 tojás fehérje, 6 dkg kristálycukor, 10 zselatinlap, 4 dl pezsgő, 8 dkg porcukor
Elkészítés:
Egy kerek, mély tálat (kb. 2,5 l folyadék férjen bele) folpackkal kibélelünk. A tejszínt felverjük és a hűtőbe tesszük. A tojásfehérjéket a kristálycukorral krémes habbá keverjük, a zselatinlapokat hideg vízbe áztatjuk.
3 evőkanál pezsgőt megmelegítünk, és feloldjuk benne a víztől két kézzel kinyomkodott zselatinlapokat. A maradék pezsgőt a porcukorral kézi habverővel alaposan elkeverjük, majd beledolgozzuk a feloldott zselatint is. Rövid ideig mixeljük - könnyű hab fog keletkezni - és óvatosan hozzáadjuk a tojásfehérje habot és a felvert tejszínt.
A babapiskóták előkészítéséhez a pezsgőt a porcukorral elkeverjük, és kissé felmelegítjük (ebbe fogjuk majd a babapiskótákat beleforgatni). A fóliával kibélelt tál aljába tegyünk egy kis pezsgőkrémet, ráteszünk egy sort a pezsgőbe forgatott babapiskótából, és így haladunk tovább, addig, amíg a hozzávalók elfogynak. A tetejére egy réteg pezsgőkrém kerüljön. Lefedve legalább 8 órát a hűtőszekrényben kell állnia.
Fogyasztás előtt óvatosan egy megfelelő átmérőjű lapos tálra borítjuk (a lapos tálat tegyük a mély tál tetejére és fejtetőre fordítva az egészet ez könnyen sikerül), a folpackot óvatosan lehúzzuk róla. Szeletelve (mint egy tortát) tálaljuk.
Hozzávalók:
25 dkg csokoládé, 12 dkg vaj, 2 tojássárgája, 15 dkg porcukor, 2 evőkanál erős kávé, 3 evőkanál kakaópor, 2 evőkanál tortadara
Elkészítés:
A csokoládét apró darabokra törjük, nyeles kislábasba tesszük, hozzáadunk 1 evőkanál vizet és fakanállal kevergetve vízfürdőben felolvasztjuk. Ezután darabokban hozzáadjuk a vajat, majd a tojássárgákat, a porcukrot, a kávét, és az egészet sima masszává keverjük. Alufóliába tekerjük, és kb. 12 óra hosszára hűtőszekrénybe tesszük.
A masszát a hűtőből kivesszük, nedves kézzel diónyi golyókat formálunk belőle, egyik felét kakaóba, a másik felét csokoládéreszelékbe forgatjuk. A golyókat külön-külön kis minyonpapírba rakjuk, majd 12 óra hosszára ismét hűtőbe tesszük, és csak a tálalás előtt 30 perccel vesszük ki a hűtőből.